✍ Speak/Write Every Day Challenge (Spring 2025) 🌷

2025年5月2日(金)

仕事の後、いつも家事をします。それから、晩御飯を作ります。リビングで彼女と一緒に晩御飯を食べながら、いつも映画を見ます。私の犬はいつも食事を食べたがって。でも、犬に食べ物を少しあげるだけ。

After work, I always do chores. After that, I make dinner. My girlfriend and I always watch a movie while eating dinner in the living room. My dog always wants to eat the meal, but I only give her a bit of food from the table.

3 Likes

:sunflower: Home Post | Previous Post | Next Post

2025年5月2日 (金)

ついに週末ですね!安心しますよね。
でも最近変な模様が現れた。平日の天気は晴れても、週末の天気はひどいです。平日でオフィス窓から、素敵な日光を見ます。そして週末でアパート窓から、大雨を見ます。たいへんですね。

It’s finally the weekend! What a relief.
But recently a weird pattern has emerged. It’s sunny on weekdays, but the weather is terrible on weekends. On weekdays, I watch the lovely sunbeams from my office window. Then, on weekends, watch the downpour from inside my apartment. Lame, isn’t it?

3 Likes

:tulip: Home post :tulip:

05月02日
今朝、私の猫はベランダから家の中にカブトムシを持ってきました。食べるかわりに、カブトムシをもて遊んでいました。猫は楽しがっているけど、カブトムシがかわいそうでした。カブトムシさん、すみません。

This morning, my cat brought a beetle into the house from the porch. Instead of eating it, he played with it. The cat seemed to be having fun, but not the beetle! Sorry, Mr. beetle.

Correction:

This one got a 完璧 comment :relieved_face: I guess I don’t need to practice anymore now that I’m fluent :man_tipping_hand: :innocent:

2 Likes

ラーメンの自動販売機について動画を見ました。日本語を聞くときに、言葉を必ずしもわからないけど、食べ物の言葉はいつもわかります。食べ物が好きですから。

No corrections yet but I’m off to bed now, will edit later.

3 Likes

2025年5月3日(土)

今朝は晴れの日だよ!だから、父、彼女、娘と朝ご飯を食べて、池で釣りに行く。でも、天気予報によると、午後2時から雨が降る。後で、バーベキューを食べる。

It’s a sunny day this morning! Therefore, I’m going with my dad, girlfriend, and daughter to have breakfast and go fishing in the pond. But according to the weather forecast, it’s apparently going to rain from 2pm. Later, we’ll get barbecue.

2 Likes

2025年5月4日(日)

昨日、川に釣りに行った。父は大きいカワマスを2匹も釣ったよ。でも、私はブルーギルを1匹しか釣らなかった。とても楽しかった。海にも行った。娘は遊歩道でローラー・スケートをした。今日、フリーマーケットに行く。

Yesterday, we went to the river to fish. My dad caught as many as two big brook trout, but I only caught one bluegill. It was very fun. We also went to the beach. My daughter went roller skating on the boardwalk. Today, we are going to the flea market.

2 Likes

:sunflower: Home Post | Previous Post | Next Post

2025年5月4日(日)

Wrote a Lang Correct post about having a fun weekend :blush: My posts are often simplistic…next time I will try and write a post about a more abstract concept.

3 Likes

5月3日

今日は2本の映画を見ました。明日、映画館に行くつもりです。今年、50本の新しい映画を見ることにしました。

5月4日

今日は映画館に行って、「Sinners」を見ました。明日、仕事に戻らなきゃなりません。

2 Likes

Home Post

5月4日(日)
今日友達15人くらい家にきて昼ご飯一緒に食べました。楽しかったです!!一人の友達と話してて、ちなみにエクアドル人、とご主人はアメリカ人です。すこし深い話になって、ご主人と出会ったきっかけとか、2人の間の文化違いという話になりました。
それで、今日の独り言の録音の中でその話と私の考えについて話しました。

2 Likes

2025年5月5日(月)

昨日、娘とスケートパークに連れて行ってあげた。それから、雨が降たから、近く家族の家に行った。そこは裏庭でキツツキを見た。かっこいいかった。今日、2時半に歯医者に行く予定です。虫歯がないといいんだけど。

Yesterday, I took my daughter to the skatepark. Then it started raining, so we went to nearby family’s house. There, we saw a woodpecker in the backyard. It was cool. Today, I have a dentist appointment at 2:30. I hope I don’t have a cavity.

2 Likes

5月5日

雨の日が続いていて、晴れの日を待っています。もう5月だけれど、あんまり暖かくないです。暖かい晴れの日には、犬を洗うことができます。

2 Likes

2025年5月6日(火)

虫歯があるので、来週の木曜日に歯医者にもう一度行く予定です。

I have a cavity, so I’m scheduled to go back to the dentist next Thursday.

2 Likes

My HelloTalk posts from the last few days:

ほとんど十年ぶりに走りました。1マイルだけけど膝が痛いです😭8月の5キロ走りを登録したから走るのを練習しなければなりません。

Corrections:
ほとんど → ほぼ
8月の → 8月に
走り → のレース

4月の上旬で背中で圧迫神経をしました。最初は痺れるだけだけど、最近痛くなっていく、今朝とても痛かったです。病院に行って、医者に「背中を張りつめる運動を避けてください。そして、一日三回15分で氷のうをつけてください。」と言われました。薬もくれました。氷のうが大嫌いです。ぬくもりがほしい!

4月の上旬で → 4月上旬に
背中で → 背中に
痺れるだけだけど → 痺れるだけだったけど
氷のうをつけて → 氷のうで冷やして

駅弁についての動画を見ました。新しくてわからない食べ物の言葉がたくさんあったけど、それにもかかわらず美味しそうでした。蓮根を見かけました。

それにもかからわず → それでもみんな
見かけました → 見つけました

3 Likes

No diary yesterday because I did writing for Quartet.

5月7日

仕事をしながら、「今晩、何の料理を作ればいいかな」と思います。今日も雨の日なので、なんか温かいご飯を作ろうと思います。

Correction:
仕事をしながら、「今晩、何の料理を作ればいいかな」と思います。 ( or 考えています )

3 Likes

2025年5月7日(水)

私の芝刈り機の刃が壊れている。アマゾンで新しいのを買った。もう直ぐ着くといいんだけど。

My lawnmower blade is broken. I bought a new one on Amazon. I hope it arrives soon.

3 Likes

2025年5月8日(木)

今度の週末、ガーデンイングをしなきゃ。天気は晴れだといいんだけど。でも、天気予報によると、もっと雨だ。

I have to do some gardening this weekend. Hopefully the weather will be sunny, but according to the weather forecast there will be more rain.

2 Likes

Home Post

5月8日(木)
お母さんが旅から帰って来ました。8時間運転して来たから、私カツカレーを作ってあげました!

2 Likes

2025年5月9日(金)

夕べ、クリスピーチキンとマッシュポテトとローストブロッコリーを作った。とても美味しかった。それに、私の彼女が新しいトースターを買ってくれた。

I made crispy chicken, mashed potatoes, and roasted broccoli last night. It was very delicious. Also, my girlfriend bought me a new toaster.

2 Likes

2025年5月10日(土)

昨日、私の冷蔵庫は壊れていた。水が漏っていた。自分で直した。ドリップトレイを出して、掃除した。でも、凍えたから、先ず解凍を待った。

Yesterday, my refrigerator was broken. It was leaking water. I fixed it myself. I took out the drip tray and cleaned it. But it was frozen, so I waited for it to thaw first.

2 Likes

5月10日

昨日と一昨日は、日記を書きませんでした。一昨日に、とても疲れてしまって、日記を書かないで、寝ました。「大丈夫」と思いました。「休みは時々いいことです。」昨日、また日記を書きませんでした。日記を書くことをすっかり忘れてしまいました。だから、今日は日記をちゃんと書くようにしました。

2 Likes