Byakudan's Japanese Diary

I’ve studied Japanese on and off and I’m starting again. There’s been about a 2 year gap since I’ve studied Japanese at all.

In the past I’ve used WaniKani, graded readers and みんなの日本語.
I’m still figuring out all of my tools and materials for this time around. I’ve restarted WaniKani. I liked みんなの日本語 so I will use the second book. I did buy the second book but I made a really big move a few years ago so most of my Japanese materials are still at my parent’s house.

I also want to do writing practice here because I can’t find an alternative to HelloTalk.
ハンナです。35歳です。ミネソタに住んでいます。平成初期の大衆文化と日本映画と日本茶と花が好きです。

今、ご近所にたくさんアヤメがあります。ボタンも咲いています。
裏庭に小さいむらさきのアヤメがあります。前庭にピンクのボタン蕾があります。
先週、日本庭園に行きました。そこにアヤメを見たかった。

マニトバの火なので、ミネソタの大気の質は悪いです。エアコンがありませんから、窓を開けるべきです。でも、大気の質は悪いです。今日はちょっと体調が悪いです。早く家に帰りました。家事をすると思いましたが、寝ました。
明日は暇です。

10 Likes

Today I did WaniKani reviews. I didn’t do anything else.
My little Japanese journal entry:
今朝、ケーキ屋に歩きました。隔週あそこ行きます。ブルーベリーやブラックベリーのタートと食べました。美味しかった。前回はイチゴやルバーブのタートでした。イチゴやルバーブは大好きなケーキの中でです。ときどき、花が上にあります。前回はありません。
食品店も行きました。キムチ、米、 ツナ缶とお茶を買いました。
家事をしました。洗濯をしました。掃除機をかけました。

4 Likes

Me too! Cheers to starting over and coming back even stronger. :tada:

I’m drooling…

3 Likes

I recommend LangCorrect:

This site is pretty good for the type of diaries you’re writing.

Happy studying!

3 Likes

僕もそんな事がよくあります。家事をするつもりですが、その代わりに寝ます comfy

とても美味しそうなケーキです!:drooling_face:

とにかく、このフォラムへようこそ!catwave

これからも頑張ってください!wricat

2 Likes

I have done most of the WaniKani reviews for today. I’m 1 kanji short from leveling up so I should get to level 3 tomorrow.
I do have my graded readers with me so I’m working on those. I have the ones with the frog on the cover. Today I read level 1 volume 1’s 女の子.
I’m going to watch Tetsuo this evening. It’s really for entertainment but I think I can justify calling it “language practice”.

今日、 カフェへ歩きしました。 コルタードを飲みました。それから、パン屋に行きました。歩道の上にドクターマーチンの白黒のウィングチップ靴がありました。おじいさんはそれを見ていました。「カートゥーンの靴ですね」と言いました(でも、日本語で言いませんでした)。 会話を話しましたが、日本語で書きたくない。 チャバタを買いました。食品店に行きました。牛乳、卵やアイスクリームを買いました。毎日6+マイル歩きたいが、今日は4マイルだけです。

2 Likes

I leveled up to level 3. My avatar on the forum says I’m still on 2 but I have leveled up.
I remember a lot but they weren’t in the front of my brain so this round of WaniKani is bringing them back to the forefront and I’m finding the review worthwhile.
However, I’ve also restarted bunpro. Bunpro was very helpful to me a few years ago so I hate to say it but I have no will to do bunpro anymore. I would recommend it to others but I will leave it behind this time.

「魔女の宅急便」がジブリの映画の中で一番好きだと思っていました。でも、 最近「隣のトトロ」は一番です。メイは一番好きなジブリのキャラクターです。 35歳でとうとうメイを 理解した。
じゃ。。。昼ごはんを食べています。
私のサンドイッチ
チャバタを切って。ペストを塗って。 上にホウレンソウを置いて。フェタを切って。これを上に置いて。上のスライスに少し蜂蜜を塗って。これを上に置いて。ホイルで包んで。 オーブンの中で置いて。数分間に焼いて。
ときどきバゲットを使います。ときどきモッツァレラチーズを使います。今日、スイスチャードとケールのミックスを使いました。

1 Like

とても美味しそうです!:drooling_face:
教えてくれてありがとうございました!love2

2 Likes

Last night I tried to listen to the Kiki’s Delivery Service one while going to sleep but I didn’t understand enough. I’ll need to read while I listen.

I’ve done my WaniKani reviews for the day. Now I will write my little Japanese journal.
週一回、夜勤を働いています。嫌いです。これは昨夜でした。とても眠いです。バスで居眠りました!!!
晩ご飯を食べています。何も作りたくなかった。晩ご飯はご飯、ふりかけと味玉です。 アボカドも食べています。このふりかけは梅かつおです。大好きです。

バス停に行ったとき、このキノコを見ました。

1 Like

I have finished my WaniKani reviews.
今日、雨が降りています。この天気が好きです。ミネソタに太陽がとても眩しすぎます。雨とグレーな空が好きです。
ときどきバス停に行ったとき、オレンジ猫を見ます。毎日、猫を探します。長毛と明るい緑色の目があります。マジカルな猫そうです。今日は見ませんでした。ウサギを2匹見ました。可愛かったが、逃げました。私は危険じゃない。
昨日はイチゴの月でした。見ましたか?

1 Like

I’m sorry, but I think it’s 降っています。
You cam always check on jisho.org by clicking “show inflections”

Anyway, thank you for sharing and best of luck with your studies!

I have done all of my WaniKani reviews for the day.
I read some of my graded readers. Today I read about Hachiko and Urashima Taro.
Now I am watching Perfect Blue as “listening comprehension practice”.

もう小家電を買いたくない。壊れてジャンクになります。
エアロプレスでコーヒーを作っています。乳鉢を使っています。
今、鍋でご飯を作っています。でも、1つの鍋だけがあります。土鍋を買いました。これを使うのが楽しみです。まだ届けません。
乳鉢を使うのは難しいと思いましたが、本当に好きです。

1 Like

I have finished my Wanikani reviews. I only have a few more that will come up later tonight.
I was surprised that I understood a lot of Perfect Blue yesterday.
今日は竜巻注意報です。家でいていました。何もしませんでした。
だ食べました。朝ごはんはサンドライトマトのベーグルとペストとケールとフェタでした。飲み物はほうじちゃでした。抹茶とサフランラテを見ました。ちょっと抹茶のピュアリストです。でも、作りました。まあまあでした。ときときサフランと紅茶飲み物を作ります。
昼ごはんはカボチャの煮物やご飯とふりかけと味玉でした。食品店にカボチャがあります。
チョコレートアイスクリームを食べました。
まだ晩ごはんを食べません。

1 Like

危険です。気をつけてください。

嵐が悪すぎませんでした。嵐の後、空が綺麗でした。

今週は気分が悪かった。日本語を少し勉強しました。漢字を勉強しました。

1 Like

そうですね、とても綺麗ですね!

ビャクダンさん、お大事にしてください!love2

1 Like